Digital marknadsföring · Webbkommunikation · Webbstrategi

Webbdagarna vs vardagen

Efter inläggen om de filosofiska inslagen och strategidiskussionen från dag 1 och intrycken från dag 2 blev det – vardag. En vardag som inte riktigt går i linje med de bilder som målas upp under Webbdagarna.

Jag har svårt att tro att jag är den ende som upplever en liknande känsla. Men går det att hålla känslan vid liv?

Behåll känslan

Mina två blogginlägg ovan är steg 1 för att jag ska bearbeta det jag plockade upp, för att senare försöka använda det i min vardag.

Steg 2 är att med utgångspunkt från blogginlägg och lagrade intryck plocka fram det som jag kan ha nytta av här och nu, t ex:

  1. Anna Hass föreläsning om säljande texter som konverterar. Kräver ingenting annat än tid (och vilja) att se över existerade innehåll.
  2. Influencer marketing kanske inte är applicerbart i sig, men tankarna kring målgruppen och dess behov är viktiga för alla verksamheter.
  3. Dessutom skulle jag gärna vilja gräva lite djupare inom strategiområdet, men tror att det är något som måste ske på längre sikt.
  4. Effektiv kundbearbetning kräver automatiserade processer – och marketing automation. Även det är något som troligen ligger längre fram i tiden.

Det finns att göra med andra ord och det går att ta vara på den inspiration som Webbdagarna (förhoppningsvis) förde med sig.

Vad är ditt nästa steg?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s