Jobb · Webbstrategi

Framtidens digitala strateger – under utbildning

Att vara digital är numera en självklarhet för företag och organisationer. Digital transformation är på allas läppar. Däremot ser verkligheten olika ut för olika typer av verksamheter. Det insåg jag (än en gång) idag när jag var med vid mitt första möte i ledningsgruppen för utbildningen Digital Strateg vid Nackademin.

Jag fick en förfrågan om att – med min breda erfarenhet från det digitala området – ville sitta i ledningsgruppen för att, tillsammans med andra branschexperter, ytterligare förbättra och spetsa till de blivande digitala strategerna.

Vad är det som möter de framtida digitala strategerna?

En föränderlig och varierande värld. Som konsult på en kreativ mediebyrå kan det handla om att hjälpa kunden hitta rätt i kanaldjungeln.

Facebook är ute – vad kommer härnäst?

På ett större företag kan det snarare handla om att ta reda på hur t ex Facebook eller LinkedIn ska användas på bästa sätt. Där är det inte nödvändigtvis de senaste tjänsterna eller teknikerna som är vitala, utan fokus ligger på att använda utvalda kanaler på rätt sätt för att skapa maximal effekt.

Det viktigaste för en blivande digital strateg är att inse att verkligheten kan se olika ut, trots att det i slutändan handlar om samma sak – digital strategi.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s