Content Marketing · Digital marknadsföring · SEO · Webbkommunikation

Jobba långsiktigt för att skapa synlighet

Häromdagen läste jag ett intressant inlägg på Search Engine Journal om vad som krävs för att skapa en bra synlighet online, genom (nästan uttjatade) content marketing.  Det som jag framför allt fastnade för var:

In content marketing, slow and steady wins the race. It doesn’t matter if you’re a large corporation or a small shop. But if it doesn’t have to do with budget or company size, why do content campaigns fail?

(Ur ”Bigger Isn’t Necessarily Better: Why Content Campaigns Fail”)

Det som jag ofta möter i min vardag är att man vill skapa synlighet nu. Snabba lösningar som förbättrar SEO och skapar ökad trafik – nu. För att skapa snabb (kortsiktig) synlighet kan du köpa trafik på ett eller annat sätt, med risken att – när pengarna är slut, då är även synligheten slut.

Lösningen är det som sägs i citat ovan – tänk långsiktigt. Kostnaden i det långsiktga arbetet med synlighet ligger i den tid som måste läggas ner för att skapa rätt innehåll.

”Rätt” i detta fall handlar dels om innehåll som uppfyller din målgrupps behov, dels att (det anpassade) innehållet publiceras i rätt digital kanal.

Content Marketing - en överblick

Varje kanal har sina fördelar: Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin, din webbplats. Du måste anpassa innehåll och budskap efter respektive kanals fördelar. Och utgå från vad användaren/kunden behöver. Inget nonsens säljtugg.

Och apropå långsiktighet:

Content takes time to gain traction. The web is a huge place, filled with tons of information. You need to give your work time to be noticed and engaged with by your audience.

Låt innehållssatsningen ta sin tid. Det finns inga genvägar för att lyckas skapa synlighet. Genom att bygga upp en närvaro med långsiktigt fokus blir den ekonomiska insatsen låg, men det kommer krävas många timmar av innehållsproduktion. Å andra sidan befäster du en stark ställning som andra aktörer får svårt att rå på.

Content is king!

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s