Blogga · Content Marketing

Bloggande ger bra bieffekter

Jag har tidigare tagit upp varför jag började blogga och hur jag tänkte kring det. Vad jag inte har funderat så mycket på är de bieffekter som bloggandet gett mig. Det var först när jag läste artikeln ”How writing regularly can improve your creativity and clarity” som det slog mig…

En av de främsta bieffekter som jag nu kommit fram till handlar om analys. Genom att skriva så tvingas jag tänka igenom och analysera informationsunderlaget, innan jag kan formulera texten som jag vill ha den. Ibland kan jag inse att den idé jag hade från början inte håller hela vägen. Ibland kan en tveksam start leda fram till ytterligare idéer och analyser…

Därmed skulle jag nog säga att bloggandet även kan trigga igång min kreativitet. De tankar och funderingar som analysen får igång, skapar kreativa lösningar och problemformuleringar. Inte bara gällande det jag bloggar om där och då, utan också närliggande ämnen/områden. Det har hänt fler än en gång att jag kommit på lösningar på helt andra problem än de jag skriver om, vilket mina kollegor märkt av då och då.

Trots att jag nu bloggat sedan 2009 känner jag fortfarande att bloggandet är intressant och givande. Vissa perioder är det såklart svårare att hitta motivation för att skriva, men oftast lyckas jag med mitt mål – att skriva ett blogginlägg i veckan.

Writing is not just a tool—it’s the tool for learning, reflecting, and living.

Kunde inte sagt det bättre själv. 🙂

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s