Media · Mobila tjänster · Mobilitet · Reklam

När ett varumärke lever sitt eget liv – Apples två ansikten

Ingen kan ha missat gårdagens Apple-event. Tänker inte orda något om vad som presenterades, utan om det som händer runt om – mediahypen. Roligast i detta var Resumé som lyckades både med hypig rubrik och kritisk analys.

Resumé: Produktexplosion från Apple...

”Det enda som har förändrats är allting”, utropade Apple när de nya Iphone-modellerna presenterades i San Francisco, USA. Men telekomexpert anser att det mest handlar om uppgraderingar. (DN.se)

De enda som verkar vara riktigt uppspelta kring Apples event är de som är verkliga Apple-fans, som MacWorld. För andra har det bliivt allt tydligare att varumärket Apple och produkttillverkaren Apple lever två olika liv.

Varumärket anses fortfarande vara ett av världens starkaste, men produktutvecklingen är inte lika revolutionerande som tidigare. Det presenteras inte så mycket som ger ”WOW”-känsla längre. Lite bättre, lite snabbare, lite mer – men inga unika lösningar.

Mobiltelefoner har blivit trista. Eller rättare sagt har det blivit tristare att följa utvecklingen. För varje år som går blir nyheterna mindre spektakulära och mer detaljfokuserade. Apples nya Iphonemodeller som visades i veckan är inget undantag. (Kommentar, DN.se).

Jag tror, precis som Linus Larssson skriver i DN att det finns mycket kvar att utveckla, men frågan är om det blir Apple som kommer ligga i främsta ledet…

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s