Jobb

Goda nyheter – och bra rekryterare

Efter en vecka hemifrån kom jag hem igår och möttes av goda nyheter – ett anställningskontrakt. Nu är det äntligen klart – den 17 augusti börjar jag jobba som senior projektledare inom avdelningen digitala kanaler på Marginalen Bank. Det känns verkligen som att jag nu hittat rätt, och känslan verkar ömsesidig.

En god anledning till att det blev Marginalen Bank är rekryteraren Isabel von SydowInhouse. Mina tidigare erfarenheter av Inhouse har varit något varierande, men Isabel fått mig att känna mig speciell och varit tydlig med att både Marginalen och jag är viktiga. Precis det som jag lyft fram som utmärkande för en bra rekryterare. Isabel hittade mig via LinkedIn och efter en avstämning på telefon bokade vi in ett möte. Resten är historia, som det brukar heta…

Jag har mött en del andra kompetenta rekryterare också. T ex Catarina AnderssonAcademic Work, som också tog kontakt via LinkedIn. Johan RundqvistPoolia IT hittade mig via bloggen och LinkkedIn. Catarina tog först kontakt med en viss tjänst i fokus, men när den kunden gick vidare med en annan kandidat hade hon snabbt två andra företag i åtanke. Johan peppade mig på ett sätt som jag uppskattade väldigt mycket. Även han sa sig ”se potential” och gav en känsla av att vilja hitta en bra tjänst till mig.

Dessa tre rekrytere sticker ut bland alla de rekryterare som jag träffat den senaste tiden. Den gemensamma faktorn är att de bryr sig. De visade intresse för mig och mina kunskaper. Jag var inte bara en i mängden. Det är ju inte bara uppdragsgivaren som är kund, utan även kandidaten.

Det är vad som ofta skiljer bra från ”vanliga” rekryterare.

3 reaktioner till “Goda nyheter – och bra rekryterare

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s