Digital marknadsföring · Sociala medier · Web management · Webbanalys · Webbstrategi

Analysera, strukturera, prioritera

Att börja på nytt jobb är intressant, spännande – och krävande. Trots att jag har drygt femton års erfarenhet av webbprojekt och webbkommunikation, och har jobbat med webbstrategi i drygt tio år, så innebär en ny arbetsplats nya förutsättningar. Dag två har jag ägnat åt att:

Analysera existerande webbstrategi.

Strukturera mina funderingar i operativa och strategiska frågor.

Prioritera i vilken ordning jag ska de strukturerade frågorna.

Goda förutsättningar

Till skillnad från många tidigare arbetsplatser är förutsättningarna för att göra ett bra jobb mycket goda.

  • Det finns redan en strategi för webb och sociala medier, som dock behöver revideras och justeras något
  • Det finns en vilja inom PRV att använda de digitala kanalerna och det finns en insikt att de digitala kanalerna behövs
  • Dessutom finns det en organisation som håller det dagliga arbetet igång

Utmaningar

Jag tänker inte luta mig tillbaka bara för att det ser bra ut vid första anblicken. Jag vill att saker och ting ska fungera ännu bättre.

Dels behöver strategin anpassas. Grunden är bra, men vissa fakta behöver uppdateras. Andra saker behöver vridas till för att bli riktigt top-notch.

Twitter, Facebook och LinkedIn används redan idag, med olika intensitet, som jag skrev om tidigare. Vad som publiceras – och i vilken kanal – är exempel på sådant som behöver ses över, annat fungerar väldigt bra.

Den fristående PRVbloggen sprider kunskap om immaterialrätt på ett mer – lättsmält – sätt, till skillnad från prv.se. Här handlar det om att ytterligare sprida kännedom om bloggen, och få ännu fler intresserade.

Eftersom jag sedan tidigare är intresserade av hur en webborganisation ska se ut för att fungera optimalt, blir även det ett område som jag kommer se över.

Nästa steg

Det inledande analysarbetet får ta den tid som behövs, för att jag ska få en så bra bild som möjligt av vad som behöver göras – och när. Eftersom utgångsläget är bra finns det ingen anledning att stressa fram något.

Förhoppningsvis kan jag dela med mig av mina analyser här på bloggen framöver, tillsammans med annat. Vi hörs!

 

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s