Content Marketing · Digital marknadsföring · SEO

Rätt – och korrekt – innehåll leder till bättre SEO

Bara för att din nya webbplats är framtagen tillsammans med SEO-experter och uppfyller alla ”måsten” är du inte klar, men det hoppas jag att du är medveten om. SEO-arbetet har ju i själva verket bara börjat. Du har förhoppningsvis koll på detta och har kanske t o m redan läset det jag skrivit om tidigare angående SEO-arbete för webbansvariga.

Artikeln ”10 SEO Writing Mistakes That Will Hurt Your Rankings” på Social Media Today, fick mig att plocka upp denna tråd igen.

Att det fortfarande är så många som inte inser hur viktigt det är med innehåll – rätt innehåll – för att bibehålla en hög grad av SEO förvånar mig. Du måste uppdatera och utveckla innehållet på din webbplats för att Google (och andra sökmotorer) ska tycka att den är intressant. Det var en sanning för 10 år sedan och är det fortfarande.

Tyvärr har innehållsarbete ibland en negativ status. Det anses inte ”fint”. Webbalanys är häftigare. Men, det krävs hög kvalitet på innehållsarbetet för att locka läsare/besökare/kunder – och därigenom fånga in leads. Det behövs en kreativ approach – ”nu ska jag göra kunderna nyfikna och intresserade”.

Innehållsarbete får inte hamna i ett ”det-här-måste-någon-göra-för-att-det-är-så-tråkigt”-fack. Det ska genomsyras av ett kreativt tänk.

Till viss del har content marketing fått upp det allmänna intresset för innehållsarbete. Trots att content marketing är ett gammalt begrepp, så är det först nu som det på allvar diskuteras i alla möjliga sammanhang som inbegriper digital marknadsföring.

Innehåll är mer än att bara rapa upp vad som hänt och kommer hända. Det är affärsdrivande. Om det används på rätt sätt.

För att bevisa hur bra det är med rätt innehåll – visa vilket resultat du åstadkommit och vad du gjorde för att åstadkomma det.

Lycka till! 🙂

 

En reaktion till “Rätt – och korrekt – innehåll leder till bättre SEO

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s