Facebook · Sociala nätverk · Twitter

Nätverkande och kunskapsdelning på Facebook och Twitter

Nätverkande är viktigt. Det vet alla. Både för att skapa nya och träffa gamla kontakter, samt för att dela med sig av sin kunskap till andra. Ett av mina syften med att ha en aktiv närvaro i sociala nätverk är att

  1. kunna hjälpa andra och komma med synpunkter kring olika webbfrågor där jag kan bistå
  2. kunna be andra webbproffs om hjälp och input kring frågor som jag jobbar med

Idag började jag med att skicka ut en tweet:

Fick flera snabba svar, där ett gick ut på att jag istället skulle ställa samma fråga i gruppen Webbriktlinjer (kräver inbjudan) på Facebook. Och där fick jag en länk till exakt den information jag behövde för att styrka mitt resonemang, som frågan gällde:

Facebook: Webbriktlinjer, fråga om breadcrumbs

Det är sånt här som gör att jag känner mig extra sporrad i mitt nätverkande, att vara aktiv och engagerad. Vi hjälps åt. Det är ingen konkurrens, utan vi delar kunskap för att webben ska bli bättre och mer användarvänlig.

Den tanken gillar jag – kunskapsdelning.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s