Användbarhet · Webbtjänster

Onlineverktyg för bostadsrättsföreningar

Jag har ondgjort mig ett flertal gånger på Twitter angående Polopoly och även skrivit ett inlägg om att skapa en webbplats för en bostadsrättförening.

”Polopoly?”, kanske du undrar. Ja, den bostadsrättsförening som jag är medlem i ingår i HSB och således är det (tyvärr) Polopoly som gäller. Den version som HSB använder är dessutom ett par år gammal och extremt krånglig att arbete med, jämfört med t ex WordPress eller EPiServer.

Till skillnad från föregående inlägg, som fokuserade på hur bostadsrättsföreningen ska kommunicera med medlemmarna, tänkte jag nu välja en annan inrikting – onlineverktyg för styrelsearbetet.

Även när det gäller onlinebaserade stödverktyg har HSB tyvärr valt yxiga lösningar, men det finns alternativ på marknaden…

Styret – av BRFgruppen

En fd kollega till mig – en duktig systemutvecklare – berättade att han tröttnat på krångliga system och ville ha ett verktyg som skulle vara ett

digitalt styrelserum för bostadsrättsföreningen

Eftersom min fd kollega och hans samarbetspartner som skapat Styret själva behövde ett fungerande verktyg som stödde deras styrelsearbete, upplever jag att de tjänster som ingår är exakt det som behövs. Varken mer eller mindre. Att dessutom gränssnittet ser trevligt ut och verkar lättarbetet är även det givetvis ett stort plus.

Redan på startsidan får du som användare en bra överblick över pågående ärenden, uppladdade filer, andrahandsupplåtelser, överlåtelser mm.

Det går att skräddarsy vilka notifieringar du vill ha från Styret och som komplement finns även ett felanmälningsformulär.

Utifrån mina personliga erfarenheter av styrelsearbete i en bostadsrättsförening, uppfyller Styret de behov och önskemål som vi har – och har haft – på ett överblickbart och tilltalande sätt.

Slutord

Det är vid såna här tillfällen som jag önskar att vi i vår förening bara kunde lämna ”HSB-träsket” och välja ett smidigt system som Styret. Vad tänker Du?

3 reaktioner till “Onlineverktyg för bostadsrättsföreningar

 1. Spännande med verktyg som riktar sig till bostadsrättsföreningar! Jag har själv varit på jakt efter någon smidig lösning för att framförallt ha någon slags centraliserad att göra lista och gemensam kalender för styrelsen men även lagring av filer. Nackdelen är ju att det ofta ”ingår” system i befintliga avtal (som t.ex system för lägenhetsregister, felanmälningar och parkering) som ändå måste användas vilket bäddar för en del extra arbete. Men en spännande tjänst som jag kommer titta närmare på!

  Gilla

  1. Kul att du gillar inlägget – och verktyget. Jag tror att många föreningar (styrelser) idag antingen sitter med ett mastodontsystem (typ HSB) eller saknar verktyg helt. I det sammanhanget tror jag att Styret kan tillföra en hel del. Framförallt känns det rätt avskalat och innehåller inte så mycket onödigt ”extra”.

   Gilla

 2. Hej! Kul att ni gillar Styret! Målet har hela tiden vart att styrelsen ska ha kontrollen, och att föreningen skall vara oberoende av vilken ekonomisk/teknisk förvaltning man har (och vilka system de har). Vi vill att all historik skall tillhöra och leva kvar i föreningen både för nuvarande och kommande styrelser oavsett.

  @Niklas: Hör jättegärna av dig till mig om det är någonting jag kan hjälpa dig med. Självklart provar du styret utan kostnad (och vi har ingen bindningstid). Vi hjälper gärna till med import av både filer och lägenhetsregister för att ni ska komma igång om ni har detta digitalt! Du når mig på robert.hubinette@brfgruppen.se eller http://brfgruppen.se/kontakt

  Tack igen och vi är alltid glada för förbättringsförslag, förslag på nya funktioner, ris och ros 🙂

  Mvh
  Robert,
  Styret (BRFgruppen)

  Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s