Blogga · EPiServer · Jobb · Webbkommunikation

En återblick på 2013

Trafik- och statistikmässigt har 2013 varit ett bra år. Kurvan har gått stadigt uppåt och sen etablerat sig på en (i mina ögon) hög nivå. Fortfarande är det förhållandevis få kommentarer på bloggen, men däremot får jag kommentarer när jag postar inläggen på Twitter, Facebook och LinkedIn. När det gäller Facebook har jag startat en publik sida med enda syftet att lista blogginläggen. För att öka synligheten i sociala medier, eftersom Facebook rankar högt.

Främsta händelserna 2013

Nytt jobb (nr 1) – och rekryterare

I slutet av mars var allt klart inför att jag skulle börja jobba som projektledare för digitala kanaler på Sigtuna kommun. Jag kände mig rätt trött och sur på många rekryterare som jag uppfattade som väldigt oproffessionella. Kunskapen kring mitt yrkesområde kändes extremt bristfällig. Så jag skrev ett blogginlägg som sammanfattade min syn rekrytering och bl a bristen på research. Och ett till – angående rekryterarnas brister. Och ett till – med tips.

Resultatet av dessa blogginlägg blev en twitterlunch hos Hammer & Hanborg, ett möte med VD:n på Inhouse, samt ett möte med ett av de företag som utvecklar och tillhandahåller CV-databaser – GlobeSoft.

Topp 10 på Cisions bloggtopp

Självklart blev det ett lyft för självförtroendet och en positiv spark i baken när jag i april kom in på en stark niondeplats i Cisions bloggtopplista för ”Bloggar om kommunikation, reklam och PR”. Hoppas på en lika stark placering under 2014.

Nytt jobb (nr 2)

Efter att ha jobbat med EPiServer som publiceringssystem sedan 2005 fick jag i november ett erbjudande som jag inte kunde säga nej till: Online Manager på EPiServer. Jag började mitt i ett pågående webbprojekt och andra veckan på jobbet släppte vi en ny webbplats.

2013 i backspegeln

Sammantaget blev 2013 ett riktigt bra år. Jag har lärt mig en hel del både vad gäller var jag inte vill jobba (offentliga sektorn – nej tack), att lång resväg till jobbet långsamt knäcker en (Märstapendeln…) och att det till slut löser dig (EPiServer, here I am).

Vi får se till att 2014 blir ett riktigt bra år också.

Gott slut och Gott Nytt År!

En reaktion till “En återblick på 2013

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s