Beställare · EPiServer · Webbutveckling

Lansering – nya episerver.com

Att jobba på ett företag som EPiServer innebär att lanseringen av nya episerver.com inte sker på ”vanligt” sätt. Vi har ett egen ”webbyrå” – mitt webbteam – som designar och utvecklar webbplatsen. Eftersom utvecklingsavdelningen, dvs de som byggt själva EPiServer-plattformen, finns på våningen ovanför har vi ett lite annorlunda förhållningssätt. T ex har vi alltid tillgång till den senaste versionen.

Skärmdump, nya episerver.com

Ny på jobbet

Eftersom jag knappt hunnit jobba två veckor som Online Manager och team leader här på EPiServer, har framtagningen och lanseringen av den nya sajten präglat min vardag.  Tanken är dock att vi i teamet, när allt lugnat sig,  ska sätta oss ner i lugn och ro för att planera framåt.

Hur har lanseringen gått?

Ja, trots stor kunskap i teamet stötte vi självklart på en del småproblem. Det går inte att komma undan. Hårt arbete och envishet har dock – äntligen – inneburit att vi nu lanserat den nya sajten.

Välkommen till nya episerver.com!

7 thoughts on “Lansering – nya episerver.com

   1. Fast det blir knepigare när man ska rycka in för varandra och det är inte bara olika versioner utan också olika speciallösningar på samma arbetsplats… Där jag jobbar nu känns det väldigt sårbart. 😉

    Gilla

   2. Speciallösningar är en del av vardagen när det gäller publiceringssystem. Framför allt för intranät. Trots att produkten är densamma innebär det inte att två installation av t ex EPiServer CMS 6 är identiska. Det finns olika sätt att implementera fuktioner hos olika utvecklingspartners.

    I den bästa av världar finns det både bälte och hängslen, men ofta är det en person sitter på den mesta kunskapen. Så har det (tyvärr) varit på de flesta arbetsplatser där jag jobbat som webbansvarig.

    Gilla

   3. Det blir väldigt sårbart vid sjukdomar och annan längre frånvaro ifall alla på en kommunikationsavdelning inte klarar av att lägga ut/publicera på samtliga webbplatser. På mina tidigare arbetsplatser har alla på avdelningen haft kunskaper att publicera, även om det har funnits såväl extranätansvarig som intranätansvarig. Detta eftersom dessa kommunikationskanaler idag är de viktigaste.

    Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s