Instagram · Nätmobbning · Sociala medier

Kränkningar på Instagram – igen

Så har det hänt igen. Unga som blir kränkta via Instagram. Både Expressen och Dagens Nyheter rapporterade om detta i tisdags. Tyvärr är det här nog inte sista gången som vi ser detta hända.  Det finns inget annat sätt att hindra detta, utom kunskap.

Dels krävs det en ökad förståelse hos de som använder Instagram vad det innebär att publicera bilder i sociala nätverk, dels behövs det information kring innebörden av att kränka någon. Vilka påföljderna är osv.

Jag tror att det finns en stort glapp inom båda dessa områden. Det saknas bl a intresse/kunskap/förståelse hos både föräldrar och skola kring vad som kan hända när det spårar ur, vilket jag bl a skrev om i december 2012. Dessutom går det inte att sluta tjata vidare om vikten att jobba mot mobbning.  För mig ligger diskussionen kring kränkningar och nätmobbning varmt om hjärtat – både på ett professionellt och personligt plan.

Polisen har satt samman information – Ha koll på livet på nätet – som bl a beskriver vad du får publicera online, samt allmänna tips kring bildpublicering, grooming mm.  Du kan också göra ett test för att se hur mycket du kan om vad som är tillåtet och otillåtet på nätet.

Gör testet hos Polisen – och fortsätt jobba mot mobbning och näthat!

2 reaktioner till “Kränkningar på Instagram – igen

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s