Jobb

Att söka jobb inom webbområdet – roller och inriktning

Det är med en viss tillförsikt jag nu ser tillbaka på mitt jobbsökeri under hösten och vintern. Detta trots att jag ännu inte fått något erbjudande.

Anledningen till min positiva inställning är att jag upplever att fler arbetsgivare faktiskt inser att det finns olika typer av roller och inriktning inom webbområdet. Tyvärr finns det fortfarande annonser där de söker ”webmaster” som ska jobba med både textbearbetning, design och programmering – dvs det som jag ondgjorde mig över i augusti – men dessa är färre än tidigare.

Fler och fler inser att det är viktigt att hålla isär skrivande, utveckling, strategi och design. Det kan handla om åtminstone två roller med olika inriktning. T ex en webbstrateg med fokus på utvecklingsprojekt, övergripande förvaltning, strategiska frågor, samt en webbredaktör med ansvar för det dagliga innehållsarbetet. Detta är på något sätt en  minimiorganisation för att effektivt kunna arbeta med webb (och sociala medier) i en något större organisation.

Mitt jobbsökande går framåt

Om jag ser tillbaka på det jag skrev i november om den typ av roller och inriktning som jag söker – ”min guide i jobbdjungeln” – så har jag följt det spåret. Jag har sökt tjänster med en mix av operativ kommunikation, webbprojektledning och webbstrategi. Något varierande fördelning mellan de tre områdena i olika fall, men alla har alltid funnits med – på något sätt.

Min förhoppning för tillfället är denna: Att (ännu) fler företag och organisationer inser vikten av att helhjärtat satsa på webben och digital kommunikation. Och inte vänta – ännu längre. Det krävs erfarenhet och seniora medarbetare för att lyckas med en onlinesatsning,

Jag hoppas att jag och min vän och branschkollega Magnus Attefall hittar rätt arbetsgivare som redan nu tänker webb. Vet att ni finns där ute…

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s