Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Jobb · Webbstrategi

Karrärplanering – eller ”vad gör jag om fem år?”

Efter att äntligen landat i vad jag vill göra nu fick jag utmaningen att formulera vad jag vill göra om fem år. Det är en vanlig fråga som ofta dyker upp i intervjusituationer.

För 7-10 år sedan var svaret givet – att vara projektledare på en webbyrå. Nu när jag jobbat som det och insett att det är annat jag vill göra så är det väsentligt mycket svårare.

Karriärstegen

Jag har aldrig haft någon vilja att klättra uppför karriärstegen. Chefskap är inget som lockar. Ledarskap är däremot intressant. Och att vara specialist.

Så hur går jag vidare från det jag konstaterat att jag vill jobba med här och nu, till något annat?

Specialisering och helikopterperspektiv

Med utgångspunkt från de tre komponenter som jag vill jobba med – operativ kommunikation via webb och sociala medier, projektledning och onlinestrategi – kan jag forma en bild av vad jag vill göra om fem år.

  • Strategiansvarig för digitala kanaler. En roll som är nära kopplad till affärsutveckling.

Ser mig inte som en chef, utan snarare en stabsfunktion som stödjer ledningen att koppla verksamhetsmål med digitala kanaler. Min roll blir en specialiserad funktion som kräver helikopterperspektiv, eftersom det är viktigt att förstå verksamheten och organisationen för att veta hur de digitala kanalerna kan utnyttjas på bästa sätt.

Kommentar

Det kanske inte verkar vara ett så stort steg, från vad jag nu vill jobba med till vad jag gör om fem år. För mig är det dock ett ganska stort kliv uppåt i organisationsschemat, men självklart är allt beroende på var jag börjar jobba. Varje organisation och företag har sina förutsättningar.

Det går inte att bestämma att ”såhär kommer det vara om fem år”. Däremot är det bra att veta åt vilken riktning det bär, vilket jag nu vet.

Vet du vad du vill göra/gör om fem år?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s