Jobb · Mobila tjänster · Mobilitet

Mobiltelefonen – din kajplats i etern

Dags för ett inlägg som skiljer sig lite från de ”vanliga” inläggen jag brukar skriva. Denna gång handlar det inte om webb, projektledning eller sociala medier. Idag handlar det om något så basalt som tillgången till mobiltelefonen.

Som många andra har jag haft företagsabonnemang hos min fd arbetsgivare. Inget konstigt i sig. Misstaget jag gjorde när jag gick in i anställningen var att skriva över mitt mobilnummer till arbetsgivaren. Som jag då såg det var det en win-win. Jag fick behålla numret gratis – och var ”alltid nåbar” för arbetsgivaren. Något jag i och för sig kritiserat nu i efterhand.

Överflyttningen från min gamla ”privatoperatör” Halebop till företagsabonnemnag hos Tele2 gick smidigt. Övergången märktes knappt. Det var ett glapp på någon timme mitt i natten, när jag ändå inte använde mobiltelefonen.

Att däremot flytta tillbaka abonnemanget från Tele2 Företag var inte det lättaste. Nu är i och för sig bara steg ett avslutat – flytten till Tele2 Privat. Slutflytten tillbaka till Halebop hoppas jag ska kunna genomföras nu i veckan.

För att backa tillbaka något. Förra måndagen fick jag ett sms med detta innehåll:

Överlåtelse av abonnemanget kommer nu att genomföras. Abonnemanget blir obrukbart och ett nytt simkort kommer levereras till den nya abonnenten.

Varefter numret stängdes av. Jag hade den föregående övergången i färskt minne och tänkte att det troligen skett ett fel. Det är väl ändå inte möjligt att stänga av ett simkort sådär, utan att ett nytt skickats ut?

På tisdagen sökte jag kontakt per mail och Twitter med kundtjänsten på Tele2. Efter ett antal ”goddag-yxskaft”-svar fick jag äntligen ett konkret besked: hämta ut ett nytt simkort i en Tele2-butik. Däremot fick jag ingen information om vilken  typ av abonnemang som de kopplat till mitt nummer. Det tog ytterligare en dags mailande innan kundtjänsten förstod den frågan.

Det som stör mig mest är inte att jag fick korkade svar från kundtjänsten – det är att de envisades med att hänvisa till kundtjänst på telefon. Hur ska jag kunna ringa om mitt simkort inte fungerar?

Trots att jag än så länge fortfarande är ”fast” hos Tele2 ser jag nu ljuset i mörkret. Min mobiltelefon fungerar som den ska igen. Kommer aldrig portera över mitt privatnummer igen. Nu kommer jag vara Halebop trogen.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s