Facebook · Media · Mobila tjänster · Sociala medier · Sociala nätverk · Twitter

Allmänbildad eller digital specialist – vilken typ av nyheter följer du?

Ibland blir jag rädd. Riktigt rädd. Det finns en känd kunskap som börjar dö ut bland de som är födda på sent 80-tal och 90-talet – allmänbildning. Även bland vissa äldre (dvs tidiga 80-talister och sena 70-talister) kan jag tyvärr se samma tendens.

Varför? Svaret : Appar, RSS-flöden och möjligheten att skräddarsy sitt nyhetsflöde efter personliga preferenser.

Jag möter allt fler som varken läser dagsnyheter (dvs DN eller SvD – pappersform eller online), ser nyhetsprogram på TV, eller lyssnar på nyheter på radio.

Mer och mer handlar det om att bara få det ”nyhetsflöde” som jag vill ha, vilket kan handla om RSS-feed från HM, senaste nytt från Kenzas blogg, kontinuerliga uppdateringar från Facebook och flödet av tweets från Twitter.

Nyheter? Tja, för en del kanske. Men hur är det med den ekonomiska krisen i Sydeuropa, amerikanska presidentvalet, Syrien…?

Jag är rädd för att vi kommer få en växande grupp människor som är experter på det som de fångar upp i ”sina” nyhetskanaler, men som är extremt okunniga kring verkligheten runt omkring. De blir en slags digitala specialister som saknar kunskap kring det som är ”ointressant”.

Tänk er en muskelbyggare som bara tränar högerarmen. Kommer se helt galet ut. Tror att det finns en stor risk att vi går mot en sån framtid gällande nyhetsflöden. Tyvärr. Hoppas jag har fel…

En reaktion till “Allmänbildad eller digital specialist – vilken typ av nyheter följer du?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s