LinkedIn · Sociala medier · Sociala nätverk · Twitter

Sociala medier när de är som bäst – Twitter rulez!

09.29 idag skickade jag ut en tweet på Twitter:

Tweet om #nyttjobb
Tweet om #nyttjobb

Inom loppet av tio minuter hade jag fått åtta RT och tre ansökningar. Vid elvatiden hade jag fått in sammanlagt 24 RT (!) och efter det har det ramlat in tre till. Totalt 27 RT med andra ord. Vet inte hur dina erfarenheter ser ut, men jag blev riktigt impad.

Jag fick in fem intresserade direkt via DM, en person hade sett på LinkedIn att jag sökte en webbredaktör och två andra hade sett det på Twitter och hittat min emailadress här via bloggen (vars adress ju står på min Twitter-profil). För vår kund som sökte en ny webbredaktör innebar det åtta ansökningar. Hoppas han blev lika glad över intresset som jag.

Redan tidigare har jag insett att det finns många fördelar med Twitter. Den absolut bästa är att jag träffade min flickvän den vägen. Dessutom är det en bra källa för omvärldbevakning.

Som företagare är det viktigare att lyssna än att tala på Twitter. Visa att du finns, men försök inte tränga dig på med för mycket ”sälj”. Det finns en enorm potential, vilket jag tycker att min beskrivning ovan är ett tydligt exempel på.

Och en sak till – jag hade inte skrivit något på LinkedIn utan det var någon annan som hade hänvisat till min tweet, utan att jag hade något med saken att göra. Så enkelt. Så smart. Så… socialt och nätverkande.

Tack alla mina twänner för idag!

2 reaktioner till “Sociala medier när de är som bäst – Twitter rulez!

 1. Bra skrivet och förklarat. Det bästa med sociala medier, tycker jag, är just den snabba spridningen genom att det är extremt lätt att skicka vidare information till, Twitter, Facebook, LinkedIn mm… 🙂

  Gilla

  1. Tack!! Jag håller helt med. Det går väldigt snabbt (ibland för snabbt) att få ut information via t ex Twitter som sen sprids ut som vågor.

   Kruxet för många företagsanvändare är dock att utnyttja detta på rätt sätt och inte fastna i tänket att de ska sälja och/eller berätta hur bra de är. Med stora öron och ödmjukhet (något som förresten gäller oss alla) är det mycket lättare att lyckas…

   Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s