Jobb

Att byta jobb – hur tänker du?

Det finns två anledningar till att man byter jobb:

 1. att man vill komma bort från sitt nuvarande jobb
 2. att man vill byta upp sig till ett mer intressant/spännande/givande/roligt jobb

Den första anledningen kan ge en lätt panikartad blick och känslan ”jag tar vad som helst”. Inte helt optimalt utgångsläge för att hitta rätt jobb. Risken är stor att man hamnar på ett B-alternativ och snart vill byta igen…

Att istället vara ganska nöjd med sin situation, men ”öppen för förslag” är mycket bättre. Det innebär att om jobbet med stort ”J” dyker upp så är man inte främmande för att höra sig för och få mer information. Att byta jobb är inget som man tänker på dagligen, däremot så har man kanske en dröm eller plan om vad man skulle vilja göra.

Jag har gjort bägge två.

Jag har panikbytt för att jag inte trivts/varit vansinnigt uttråkad och jag har blivit kontaktad/uppsökt av företag. Vilka jobb som är vilka syns inte riktigt i mitt CV. Jag har lyft fram de företag som aktivt rekryterat mig, men de ”felaktiga” valen syns inte.

Fördelen med, eller snarare lärdomen efter att ha  ha gjort ”panikbyten” och hamnat på ”fel” arbetsplatser är att jag nu är bättre på att prioritera och sortera vad jag värdesätter hos en arbetsgivare. Det  behöver inte handla om vare sig lön eller förmåner. Utgå från magkänslan och utvecklingspotentialen istället.

Från Stureplan till Söder

När det idag är officiellt att jag slutar som projektledare på Limetta och istället börjar jobba som projektledare/webbstrategNetRelations är det ett resultat av ”öppen för förslag”. Jag har trivts väldigt bra på Limetta, men NetRelations erbjöd något som var ännu bättre och ännu intressantare.

Hoppas du fortsätter följa mig på min resa.

5 reaktioner till “Att byta jobb – hur tänker du?

 1. Grattis till nya jobbet! 🙂

  Och angående att byta jobb så är det exakt det andra alternativet som gäller för mig nu – önskar DEN tjänsten! Så då får det ta ett tag istället för att panikragga en ny tjänst. 🙂

  Gilla

  1. Tack!! 🙂

   Helt rätt. När man letar rätt jobb så är sannolikheten för att det blir rätt väsentligt mycket högre än vid panikbytena.

   Tror du kommer landa något lämpligt ganska snart. Tror på dig. 🙂

   Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s