Shopping

Leksaker eller nyttogrejer?

Jag får ofta höra från mina kompisar att jag som jobbar med webb hela dagarna borde ha fler verktyg för att förenkla min vardag och mitt arbete. ”Verktyg” i detta fall är t ex en Ipone eller en Android-lur, Ipad o likn. Min flickvän som är Mac- och Ipone-frälst försöker till viss del  få mig att inser hur bra det är med just Iphone (och Mac).

Privat har jag en enkel Sony Ericsson-mobil. Det går att ringa bra, sms:a, twittra och dessutom har den en helt ok kamera och GPS. Vet inte riktigt vad jag skulle behöva mer. Priset är dessutom överlägset – 1500 kr. På jobbet däremot har jag insett att det nog skulle behövas en annan kamrat är min simpla Nokia. Där kan jag se ett behov av t ex enkel Android där jag kan kolla mailen på ett enkelt sett. Iphone 4 är ju väldigt, väldigt häftig, men jag skulle aldrig betala de pengarna för den privat. Jag tröttnar för fort på mina mobiler.

Ipad-hypen har jag inte fattat. Vi har en på jobbet som jag testat och lekt med, men jag kan inte motivera mig själv till inköp. Varken funktionsmässigt eller prismässigt. Jag är dock inte h e l t anti nya leksaker, ursäkta – verktyg. Detta inlägg skriver jag på en liten Samsung-netbook som jag fått i julklapp från jobbet. Hittills är jag väldigt nöjd. Den var förhållandevis billig, har en sjysst skärm, Windows 7, hyffsad hårddisk, skönt tangentbord. Vikt-/storleksmässigt inte helt olik en Ipad. Lite tjockare såklart och coolhetsfaktorn är mycket lägre, men den funkar för mig.

Varför en netbook? Den bärbara Asus jag har hemma är jag väldigt nöjd med. Det är en fulländad ersättare till en stationär dator. Bra skärm, goda prestande och fullstort tangentbord. Dessvärre räcker batteriet bara en och en halv timme, vilket är väldigt lite om man är på resande fot. Vikten är också en stor nackdel. Lösningen för att ta med en dator på resor, konferenser o likn blev – denna netbook. I mina ögon en lysande kompromiss, för det är just vad det är – en kompromiss. En netbook ersätter ingen ”riktig” bärbar, det är den alldeles för vek för (skulle aldrig komma på tanken att t ex installera Photoshop på denna) – den kompletterar. Och eftersom netbooks är ganska billiga – under 4000 – tycker jag att det är en mycket smartare, om än inte lika cool, investering som en Ipad.

Hur mobil är du och på vilket sätt?

4 reaktioner till “Leksaker eller nyttogrejer?

    1. Jag har ju som sagt var insett den yrkesmässiga fördelen med att kunna ha koll på jobbmailen även när jag inte är i närheten av en dator, så jag förstår helt att det kan effektivisera arbetet. Gäller väl bara att hitta en version på lur man gillar. 🙂

      Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s