Content Management System (CMS) · Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Sökmotorer · SEO

SEO – hur syns du bäst och vad ska du tänka på?

Jag har min blogg på WordPress.com av flera orsaker. En är gränssnittet. Det är lätt att komma in i hur WP fungerar. Även för mig som ”proffs” är det fördelar med enkelheten eftersom jag inte behöver lägga någon tid på att hitta rätt i strukturen. Det andra är att WP är väldigt sökmotorvänligt. Utan att ha gjort så mycket annat än att hitta ett tema som jag gillar och som använder h-taggar, title mm på ett smart sätt har jag en blogg som sökmotorerna både gillar och hittar.

Så vad innebär det att hittas av sökmotorerna? Hur påverkar det dig? Som jag skrev i föregående inlägg så var ett av mina syften med bloggen från början att stärka mitt personliga varumärke. Det som var lite intressant var när jag i veckan via @elwirakotowska blev tipsad om iProspects artikel ”Sök påverkar varumärken”. Nu pratas det ju en del om sponsrade länkar och och banners också, men kontentan är:

digitala medier har stort inflytande på människors varumärkeskännedom

Efter att Internetworlds lista med Topp 100 presenterades har ett antal del-listor dykt upp. De jag fastnat främst för är ”De är bäst på SEO” och ”Så viktig är sajtens laddningstid”. Oavsett hur snygg/bra sajten är så måste ju sidan hittas av sökmotorerna. SEO är alltså A och O. Eftersom nu Google m fl lyft upp laddtid som en viktig SEO-komponent är även det något som är värt att uppmärksamma. En ”laddningsbov” som tas upp är JavaScript. Ett problem som jag är mer än medveten om av egen erfarenhet.

Det krävs alltså väsentligt mycket mer än en snygg sajt med häftiga funktioner. Den måste hittas också.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s