Beställare · EPiServer · Konsulter · Webbutveckling

En lyckad webblansering – laudio.se

Tänk dig att du jobbat i flera månader med en sak. Slitit länge och hårt. Så kommer dagen då du ska visa upp det för folk och… ingen reaktion.

För mig har det tyvärr ganska ofta varit så i de webbprojekt jag jobbat med. Oavsett om jag suttit som intern projektledare eller som projektledare på leverantörssidan så blir det ofta inte så mycket väsen när allt ens hårda arbete är klart och webbsajten ska lanseras. Ett tack på sin höjd.

Men…

Ett väldigt trevligt undantag till mina tidigare erfarenheter var förra veckans lansering av Laudio.se. Projektet startade för min del i december och när sajten blev publik i torsdags morse var det nästan nio månaders arbete som äntligen var klart. Ja, klart och klart – nu kör vi snart igång med fas 2, men huvudprojektet är lanserat och klart i alla fall.

Om sanningen ska fram så var vi ju inte ensamma om att ta fram Laudio. Vår del  bestod av gränssnittsutveckling, systemutveckling och backend-integration. Våra vänner på AfonsoWilson tog fram design, identitet och användarupplevelse. Ljudböckerna som besökaren kan ladda ner eller streama levereras av Elib. I mina ögon har vi gjort ett jäkligt bra jobb. Om jag själv får säga det.

Och vad var det då som var så bra? Jo, vår kund Bonnierförlagen hade ett releasemingel där leverantörer och interna beställare/projektmedlemmar fick en chans att berätta hur duktiga de (vi) varit.

Jag är inte sån att jag behöver rygdunk för att känna att jag lyckats, men det är sällan som kunden tar sig tid att faktiskt fira att man lanserat en ny webbplats. Det är en otrolig tillfredsställelse att se kunden nöjd och glad och få glömma alla timmars slit som varit. All frustration, alla oklarheter och frågetecken försvinner och man står där, tillsammans, och är jäkligt stolt över att ha lyckats. Mer sånt, tack!

Teamet på Limetta som ligger bakom laudio.se

  • Marcus Johnson, Kundansvarig
  • Per Vikström, Projektledare
  • Marcus Östlund, Gränssnitt
  • Mattias Johansson, Systemutveckling – EPiServer (och backend)
  • Patrik Davoust, Systemutveckling – EPiServer
  • Mikael Olsson, Databasintegration/Backend
  • David Mobrand, Flash
  • Magnus Eriksson, Backendintegration – Iphone-app

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s