Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Sökmotorer · SEO · Webbkommunikation

SEO – vad kan du göra själv?

Idag har jag gått igenom en kundsajt och sammanställt ett antal punkter gällande SEO. En del är sånt som kräver systemutveckling. Tex hur h1-, h2- och h3-taggar används, eller vad som visas upp i title-fältet. Jag skulle tro att det kanske handlar om max två dagars jobb för att programmeringsmässigt ha en optimerad sajt. Fler fel än så var det inte.

Frågan som följer är – räcker det? Räcker det att ha en kodmässigt optimerad sajt? Svaret är nej. Trots att dagens CMS förenklar hanteringen av innehållet på en webblats och trots att webbutvecklarna gjort allt för att rubriktaggar, alt-taggar och URL ska vara korrekta så finns det en hel del kvar att göra för dig.

Allt innehåll som läggs in måste optimeras. Texten måste innehålla rätt nyckelord och ha ett visst omfång för att Google ska plocka upp det. Bilder som du lägger in i ditt CMS måste vara rätt namngina och ha alt-texter. De länkar som du gör i verktyget måste ha link title, precis som menylänkar och annat som är ”programmerat”.

Om du inte själv har kapacitet för att göra detta finns det många som kan hjälpa till. Enklast kan helt enkelt vara om du hör av dig till mig – om jag nu får sälja in mina tjänster…

Gå inte in i SEO-fällan att ett konsultföretag kan optimera åt dig. De kan göra en del, men arbetet med innehållet – det ligger på ditt bord.

Läs mer i inlägget ”Att synas på Google – hur svårt är det med SEO?”

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s