Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Webbkommunikation

Marknadsföra sig själv vs. marknadsföra kund

Hoppas du som läsare haft en skön och avkopplande sommar. Jag har både varit avkopplad och frånkopplad, men nu är det dags för omstart.

Innan kunderna kommit tillbaka från semestrarna och projekten satt igång ordentligt så passar det bra att köra lite internprojekt. Vi har sen i våras skissat och funderat på en ny webbplats. Ett första utkast har vi på plats, men jäklars vad svårt det är att både agera beställare och leverantör på en och samma gång.

Beställarrollen: Vad vill vi ha? Vad vill vi kommunicera ut? HUR vill vi kommunicera ut det?

Leverantörsrollen: Se ovan, fast tvärtom.

Vi är ju helt klart bättre på att agera leverantörer än beställare. Framför allt när vi står inför en ompositionering av hur vi vill uppfattas av våra existerande och kommande kunder.

Tekniskt sett kör vi med EPiServer CMS och designen har vi bollat fram och tillbaka, men har ett manér som vi jobbar på. Sen är det ju det där med innehåll och frågorna kring vad och hur. Det är värre.

Att hjälpa en kund med hur de ska jobba med marknadsföring och kommunikation är något helt annat. Troligen/oftast har kunden en marknadsförare som tänkt till kring budskap och om det dessutom är ett företag som funnits med ett tag så handlar det mest om att paketera och webbifiera ett redan existerande marknadsföringsbudskap. Sånt kan vi. Sånt är vi bra på. Men att göra allt från ax till limpa när det gäller marknadsföringen. Det är knepigare.

Förhoppningsvis kommer jag om ett par veckor kunna tillkännage att vi lanserat vår nya sajt. Tills dess får ni ge er till tåls och vi får kämpa vidare med att tänka ut vilka vi är och hur vi vill marknadsföra oss…

To be continued.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s