Content Management System (CMS) · EPiServer · Konsulter · Twitter · Webbutveckling

Rekommendera CMS – vad avgör?

I samband med mitt inlägg om att välja CMS hade jag en diskussion på Twitter med @yttergren.  I korthet gick den ut på att Daniel Yttergren ansåg att vi som EPi-partner alltid skulle rekommendera EPiServer CMS eftersom våra utvecklare kan systemet. Oavsett om det finns andra system som också skulle uppfylla kundens krav…

Det här fick mig att fundera. Nu har vi i och för sig ett CMS för mindre företag (enklare webbplatser) som inte vill investera ett par hundratusen, men det finns ju kunder som vill ha ett kompetent CMS utan att betala licenspengar. Open source med andra ord. Umbraco är ett system som en utvecklarkollega tipsade om (och som även Daniel tog upp som exempel på open source-alternativ) och som jag nu försöker sälja in hos mina andra kollegor. Eftersom det är baserat på Microsoft ASP.NET på samma sätt som EPiServer så finns det inte samma hinder jämfört med att t ex ge sig i kast med Drupal.

Jag tror, precis som jag skrev i diskussionen på Twitter, att leverantören självklart kommer rekommendera ett system som man behärskar och vet att man kan leverera. Det finns inget syfte att rekommendera ett CMS som man inte själv kan bygga. Däremot tänker jag inte ge mig in i en disskussion kring vilket CMS som kunden ska erbjudas.

Själv försöker jag  matcha mitt erbjudande med vad kunden önskar, vilket är anledningen till att jag är nyfiken på Umbraco. Det krävs ett breddat erbjudande för att täcka in de behov, önskemål och krav som kunderna kommer med.

Nöjda kunder – vårt levebröd.

5 reaktioner till “Rekommendera CMS – vad avgör?

  1. Jag kan tycka att vad gäller cms för mindre företag (eller egentligen ”enklare webbplatser, oavsett företagets storlek) så underskattar man hostade lösningar baserade på till exempel WordPress.

    Kolla för övrigt in zimplit.com, om du inte sett den tidigare kommer du upptäcka ett kreativt och annorlunda angreppssätt vad gäller cms. Jag testkörde på en sajt för cirka ett år sen men då var det för instabilt, förhoppningsvis bättre nu.

    Gilla

    1. Som jag skrev i inlägget så tror jag att mycket av besluten kring val av CMS från leverantörens/konsultens sida måste baseras på den kunskap och erfarenhet man har inom företaget. Det går ju inte att rekommendera ett system man inte känner till eller kan utveckla i. Tror att man som leverantör tappar i trovärdighet då. I den bästa av världar borde man – om kunden prompt vill använda t ex WordPress – kunna rekommendera ett annat företag, men så fungerar det nog inte är jag rädd för…

      Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s