Blogga · Facebook · Google · LinkedIn · Sökmotorer · Sociala medier · Sociala nätverk · Twitter

Jobbsökeri via blogg, nätverk och andra sociala tjänster

Det börjar bli allt tydligare att ett effektivt och målinriktat bloggande ger jobb. Metrojobb skriver t ex ”Nu vill alla anställa twittrare och bloggare”. Det som inte riktigt framgår av artikeln är att det inte bara handlar om att skriva blogginlägg utan det krävs en målinriktad insats för att lyckas väl.

Innan du sätter igång med bloggandet behöver du tänka till kring vad det är du vill åstadkomma. Använd nyckelord som berör ditt intresseområde. Om du söker jobb som projektledare, skriv då om ”projektledare”, ”projektprocess”, ”ledarskap” mm. Ju mer specifikt du skriver och ju mer du fokuserar på ett par nyckelområden, desto lättare blir det för dina besökare att skapa en god bild av vem du är och vad du kan. Dessutom ger det bra utfall vid sökningar på Google.

Jag ligger till exempel i topp på sökfraserna ”wordpress synas på google” och ”hur synas på google”:

Google sökning - "wordpress synas på google"
Google sökning - "wordpress synas på google"

Utöver bloggen i sig gäller det att jobba brett och länka till bloggen från t ex Twitter, Facebook, LinkedIn, Myspace, din Google-profil, eller vad det nu må vara. Kom bara ihåg att hålla isär privatliv och jobb. Festbilder på Facebook kan sänka trovärdigheten på din professionella blogg. Kan vara värt att ha i bakhuvudet.

Rebeckatoppenjobbet.nu har intervjuats av metrojobb.se. Läs artikeln och ta del av bra tips och råd kring hur du kan få nytt jobb via din blogg.

Lycka till!

8 reaktioner till “Jobbsökeri via blogg, nätverk och andra sociala tjänster

 1. Tack Per! Kul att du hamnar över sökmotorexperterna Jajja och slår deras egen pressrelease. Newsdesk brukar ranka högt annars.

  Jag hoppas inspirera några fler (kanske metroläsare?) till att börja blogga sig till nytt jobb. Dax att ta jobbsökandet och det personliga varumärket ett steg längre och precis som du skriver är det viktigt att ha en strategi och tänka på de digitala fotspåren. (Snedsteg kan vara svåra att tvätta bort från sökresultaten)

  KRAM // Rebecka.

  Gilla

  1. Känner mig faktiskt rätt nöjd, tack! 🙂 Det är ju ett ganska idogt arbete som ligger bakom, med att skriva inlägg, nätverka och marknadsföra.

   Med en bra idé och ett visst driv kan de flesta lyckas. Dina klockrena tips borde kunna ge en bra skjuts. Sen gäller det bara att tänka till lite före och inte blanda äpplen och päron. 🙂

   Kram
   Per

   Gilla

 2. Kul och grattis. Håller med Rebecka om vikten att ta det personliga varumärket ett steg ytterligare. Som jag ser det så är det avgörande att först bygga detta och sedan låta detta systematiskt styra vad du skriver. Ditt personliga varumärke rymmer ju både din expertis, din passion och din ambition att leverera med mästarklass

  Per F

  Gilla

  1. Tack! Visst handlar det om det personliga varumärket. Det rymmer så mycket mer än bara ett cv. Det är du. Jag tror att många är lite osäkra på innebörden och tycker att det låter svårt. I grund och botten handlar det i min mening om att veta vad man vill och kan och sen kommunicera ut det på bred front: ”Det här är jag”.

   Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s