Content Management System (CMS) · Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Konsulter · Projektledning · Sociala medier · Sociala nätverk · Webbstrategi

2010 – vad händer på webbhimlen?

2009 ordnade upp sig på slutet. Jag fick jobb på det företag jag verkligen ville jobba på. Det kändes som i sista stund, men var ändå med nästan tre veckors marginal.

Vad kan hända under 2010 då?

CMS-diskussionen kommer säkert gå vidare. Det är ett antal aktörer på marknaden som alla säkert kommer dyka upp i olika konstellationer. Jag tror att det för leverantörerna handlar om att inte inte fastna i ett fack utan att kunna arbeta med flera system och förstå kundernas behov av olika lösningar för olika slags problem.

Fortfarande är det (i mina ögon) många företag som a) inte inser potentialen med webben, b) inte hittar rätt lösning för att lyckas. Oavsett om det gäller intranät eller externwebbar finns det väldigt mycket att hålla i huvudet. Trots det satsas det pengar utan en klar webbstrategi och ett organiserat tänk kring webbmarknadsföring. Det handlar om att veta vad man vill åstadkomma och hur. Borde inte vara så svårt egentligen, eller?

Sociala medier kommer fortsätta att spela en allt större roll. Vissa vill att vi ska sluta prata om ”sociala medier” eftersom det idag är så självklart när det diskuteras webb. Jag tror nog att vi måste fortsätta att lyfta fram sociala medier, men hoppas att jag har fel. Den positiva effekt som rätt användande av sociala medier kan innebära borde göra det intressant för de företag som ännu inte tagit steget att snart göra det.

Inom projektledningsområdet har scrum brett ut sig på bred front. Jag hoppas att det väcks en del tankar kring ledarskap när man diskuterar projektledning. Som jag argumenterat om tidigare så är det inte typ av projektmodell som avgör ett lyckat webbprojekt utan om projektledare är en god ledare. Det krävs vissa fundamentala grunder för att lyckas. Inte bara en poppis modell.

Självklart täcker mina punkter ovan inte in allt som kan tänkas hända, utan detta är de områden som jag kommer fortsätta att hålla ett öga på. Säkerligen dyker det upp fler intressanta saker, men det får komma när det kommer.

Gott slut och Gott Nytt År!

En reaktion till “2010 – vad händer på webbhimlen?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s