Jobb · Konsulter

Och på vilket företag ska man jobba?

En fråga som jag får ibland på intervjuer och som jag ibland ställer mig är ”var vill jag jobba?”. Låter ju inte som direkt rocket science, men med tanke på det som hände senast är jag rätt noga med att företaget ska ha ekonomisk stabilitet. Vinst är bra. Förlust är dåligt. Att ha tappat ekonomiskt i lågkonjunkturen är inte konstigt, men jag vill se ett bra track record.

Ska man gå efter undersökningarna om populära arbetsplatser? Svd/e24 har t ex en lista som baseras på var ingenjörer, IT-personal (hmm… vilka passar in här?) och ekonomer helst vill jobba. Endast ett fåtal av de företag jag varit i kontakt med finns representerade.

På IT 24:s lista med var IT-proffsen vill jobba har jag kandidater lite här och var. Vilka räknas som ”IT-proffs”?

Så – vad söker jag? Ekonomin är viktigt, som jag nämnde ovan. Jag har funderat en del kring storlek på företag – stort vs mindre – men inte valt sida. Medarbetare/kollegor är viktigare än hur stort företaget är. Vill jobba med ett kul gäng som stimulerar mig och som jag kan inspirera. Det är viktigt. Att gå till jobbet/jobba ska vara kul.

Kraven är på pappret inte så stora. Oftast är det magkänslan som avgör till slut. Känns det bra? Tror jag på det här? Pratar vi samma språk? Ja på alla frågor? Då kör vi!

2 reaktioner till “Och på vilket företag ska man jobba?

  1. Personligen vill jag ha en komplett dos av dessa beståndsdelar: Arbetsbeskrivning som ger mig utmaningar och inspiration, Arbetskamrater med öppet sinne och humor, Arbetsplatsens miljö och läge (pendling eller city?). Storleken på företaget spelar en mindre roll för mig men finns med på ett hörn ändå…

    Och ja – när ovanstående A:n fyller mina dagar så är det mycket roligt att gå till jobbet! 🙂

    Gilla

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s