Blogga · LinkedIn · Sociala medier · Sociala nätverk · Webbstrategi

Strategi för sociala medier?

Tänkte inte tjata. Men. Kunde inte låta bli. Hittade följande artikel via en grupp på LinkedIn: WHY SCREWDRIVERS EXIST… The Most Important Social Media Lesson You Can Learn. Bara titeln är helt underbar, tycker jag. Och så detta:

Do you grab a screwdriver and say hey…what can I fix today?  Or do you say, I have a problem and I need to figure out how to fix it and maybe my screwdriver can help me out?  Of course, it is the latter.

Det känns väldigt välbekant: ”här har jag en ny pryl – vad kan jag göra med den idag?”. Att Susan Rice Lincoln dessutom punktar upp vad du ska tänka på gör ju att det inte känns så svårt att faktiskt tänka först, handla sen:

Your plan for social media could be many things:

  • Building a bigger community
  • Selling more products
  • Promoting an event
  • Talking to a a community of passion
  • Getting more leads

Med en strategi och plan blir det så mycket lättare att veta i vilken riktning du ska röra dig. Dessutom möjliggör det att i efterhand mäta effekten av satsningen – se Mäta sociala medier? för mer om detta.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s