Användbarhet · Design · Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Webbkommunikation

Kunden vet alltid bäst, eller?

När jag jobbade på SIX Solutions hade jag Handelsbanken som en av mina största kunder. Vi ansvarade för ett antal olika underwebbar som t ex fondsidorna. Mina utvecklare och jag hade rätt mycket idéer och tankar kring hur man skulle fräscha upp och pigga upp den rätt stela Handelsbanken-webben. Utvecklarna tog fram nya skisser och koncept, men folket på Handelsbanken var rätt avvaktande. Det var bra som det var. Vissa av våra idéer var bra, men inga stora förändringar, tack.

Det var rätt kul när jag såg att Internetworld tittat på ett antal börsjättar, däribland Handelsbanken. Deras ”dom” stämmer bra överens med våra synpunkter och det som vi ville designa/paketera om:

Designen är traditionell och känns dessvärre ganska gammal. Sajten är smal och typsnittsgraden överlag liten. Via färgplattor lyckas man dock skapa ganska bra ordning och struktur på sidorna. Vi har sällan problem att hitta eller se vad som är viktigast på varje sida.

Nu är ju inte Handelsbanken ensam om att ha en webbplats som ger ett gammalt intryck. Även Nordea får sig en släng av sleven, vilket inte heller förvånar mig. Det verkar var svårt för storbankerna att konstruera en webbplats som är snygg, lättnavigerad och samtidigt har bra innehåll.

Nischbankerna har däremot lyckats bra. Titta bara på Skandiabankensnygg design, lätt att hitta på och all information som man behöver.

Storbanker – se och lär!

En reaktion till “Kunden vet alltid bäst, eller?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s