Google · Webbkommunikation · Webbutveckling

Bygga webbplats på egen hand?

När jag skrev om modulbyggande och Hemsida24 fick jag ett mail från företaget ifråga där de tackade för uppmärksamheten. Jag måste erkänna att jag gillar idén att en privatperson/småföretagare själv ska kunna hantera sin egen webbplats, utan att behöva använda sig av konsulter. Det finns ingen anledning för dessa att betala konsulter för något de kan göra själv. Dessutom är de flesta konsultbolag inte intresserade av småprojekt utan vill ha större projekt att fokusera på. Ett ”typiskt” EPiServer-projekt kan t ex ligga på 300-350 timmar, vilket är mycket pengar för Bengans rör.

Idag läste jag om ett nytt verktyg inom samma område: Google Sites. Sprang på det via Hampus blogg. Känner mig som allt annat än en tekniknörd och ligger inte direkt i framkant när det gäller nya gadgets och annat från Google, men här kände jag ett direkt ”ahaaa”. Tanken är att vem som helst – med Google-konto – med några enkla klicka kan skapa en webbplats. Väldigt grundläggande i och för sig och ingen superdesign, men som start på en idag icke-existerande webbnärvaro – smart!

Precis som att jag inte tror att Hemsida24 inte kommer konkurrera med de konsulter som säljer EPi-lösningar, så tror jag inte heller Google Sites kommer göra att företagen som kikar på EPi nu gör en 180 graders vändning och bestämmer sig för att göra allt själv. Näe, snarare är detta ett alternativ för de som vill kunna hittas via webben – det är ju Google som ligger bakom så att hittas via sökningar på Google torde inte vara något problem 😉 – och kanske ha lite grundläggande information om sig själv, sitt företag. Sånt som inte syns via t ex Hitta.se eller andra kontaktvägar.

Ju fler sätt det finns att skapa webbplatser, desto bättre. En lösning för varje behov/plånbok.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s