Blogga · Jobb

Kolsvart på jobbmarknaden?

Enligt Martin Edenströms blogg MKSE har 2 av 5 CMS-jobb försvunnit på sju månader. Det känns ju inte helt kul. Jag har ju varit arbetssökande – ”mellan jobb” – under dessa sju månader och hade helst velat ha lite mer positiva nyheter. Martin skriver att det nu finns 39% färre CMS-jobb ute på jobbsajterna jämfört med situationen för sju månader sen. Mörker.

Jag är inte helt säker på vilken typ av tjänster som klassificeras som ”CMS-jobb”, men jag har träffat flera EPi-konsulter som har massor att göra och behöver nyanställa. Tyvärr oftast endast systemutvecklare, men ibland även projektledare. Om jag tänker efter på hur annonsflödet såg ut under senvåren jämfört med nu skulle jag nog trott att läget var det motsatta, men jag litar på att Martin har torrt på fötterna. Det gäller bara att härda ut. Ett tag till. Om du har några tips/uppslag – ta en titt på mina erfarenheter och hör av dig sen.

Jag tror att vändningen kommer, men när?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s