Jobb

Konsultbranschen: hönan eller ägget?

När det gäller att nyanställa personal på mindre företag inom konsultbranchen är det ”hönan eller ägget”-teorin som gäller.  Det är svårt att sälja in en kompetens som man inte har, samtidigt som man inte kan anställa utan att ha uppdrag för individen ifråga (finns ingen ekonomisk täckning i så fall). Känner du igen dig?

För mig som jobbsökare är detta alltför tydligt. Framför allt när det gäller en tjänst som projektledare. Det verkar vara väsentligt enklare att anställa/sälja in en programmerare/systemutvecklare. Antagligen för att den kunskap som de besitter är mer konkret: .Net, Java, C# osv. Kan man programspråk så kan man. Finns inget mellanting.

Jag sitter nu och väntar in ett besked från ett företag angående ett spännande uppdrag. Vi har försökt ta oss genom ”hönan eller ägget”-fällan då de har fått ett konsultcv att sälja in hos kunden. Om kunden accepterar – då kör vi. Kan ju inte låta gamla teorier sätta stopp för nya projekt.

Den som väntar på nåt gott…

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s