Användbarhet · Google · Sökmotorer

Anpassa efter Google eller vänta på andra aktörer?

De som är SEO-experter pratar ofta om Googles revisioner som sker en eller ett par gånger per år. Dessa kan mer eller mindre påverka hur Google indexering mm fungerar. MEN – är det dags för förändring nu?

I forskarnas laboratorier börjar nästa generations sökmotorer ta form. De är betydligt smartare än dagens Google, och ger bättre svar på dina frågor.

Ja, så skrev IDG igår. Enligt artikeln kommer vi kunna kommunicera på ett helt annat sätt än hur vi idag använder Google. För oss som en gång i tiden satt och skrev söksatser i stil med ”internet AND marketing OR communication” i Webcrawler och andra numera utdöda sökmotorer är ju dagens sökmöjligheter betydligt enklare, men nu är det alltså dags att ta ett stor kliv framåt. Nu kommer du att kunna ställa direkta frågor till sökmotorn:

Tänk dig i stället att du kan kommunicera med datorn genom att ställa konkreta frågor och datorn ger dig lika exakta och korrekta svar på dina frågor. Hur långt är det mellan Stockholm och Budapest? Svar: 1 317 kilometer. Var befinner sig den internationella rymdstationen ISS just nu? Svar: ovanför Sri Lanka.

Var ju tvungen att testa en av de nya sökmotorernaWolframAlpha. Tyvärr fick jag ingen träff på ”per vikström”, men när jag sökte på hemmakommunen – ”nacka” – fick jag en träff. Kanske inte helt korrekt, men ändå:

091012_Nacka_WolframAlpha
Sökning i WolframAlpha – ”nacka” – 091012

För att inte sabba självförtroendet helt blev jag ju tvungen att göra en Google-sökning på ”per vikström” för att se hur jag ligger till. Plats ett och två blev det:

091012_PerVikstrom_Google
Sökning på ”per vikström” i Google, 091012

Kändes genast mycket bättre. Prova att använda de nya sökmotorerna du med. Även Google har en ny variant på gång – Google Squared.

Web 3.0 närmar sig. Var förberedd! 😉

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s