Digital marknadsföring · EPiServer · Internetmarknadsföring · Webbstrategi · Webbutveckling

Investera utan att planera?

Ibland önskar man att man inte har rätt i sina tankar/farhågor. Det jag skrev i ”Hur använder du webben?” var mer mina tankar och erfarenheter än statistiskt säkerställt. Döm om min förvåning när Internetworld skriver om samma sak idag: Därför är svenska företag vilsna på webben.

I en undersökning som svenska Episerver genomfört på medelstora svenska företag anger 38, 5 procent av de 60 tillfrågade marknadscheferna att deras företag planerar att öka investeringarna i webbplatsen under nästa år. Samtidigt uppger nästan hälften av de tillfrågade, 46,9 procent att de inte bestämt sig för vad de ska göra på webbplatsen under det kommande året.

Jag undrar om liknande resonemang funkar inom andra investeringar? Köpa nya servrar som man lägger i ett lager eftersom man inte vet vad man ska ha dem till… Det är häpnadsväckande att det 2009 fortfarande sker webbinvesteringar på så lösa grunder.

Läs EPiServers nyhet om undersökningen här: Webben – viktigaste marknadsföringskanalen närmaste året.

2 reaktioner till “Investera utan att planera?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s