Webbanalys · Webbstrategi

Vilket analysverktyg?

Tänkte knyta an till mitt inlägg ”Hur vet du att du lyckats?” från förra veckan. Det jag skrev om då var hur du med hjälp av analysverktyg kan följa upp hur pass väl du lyckats med syfte och mål. Vill förtydliga det där med verktyg. Jag tror inte att det spelar så stor roll vilket verktyg du använder så länge du kan få fram den information du behöver.

Med mätbara mål kan du snabbt konstatera om du kan göra en korrekt uppföljning med ditt verktyg eller inte. Ett bra gratisverktyg är Google Analytics som du kan testa genom att skapa ett konto på Google (om du inte redan har ett) och sedan logga in på Google Analytics. Följ de instruktioner och tips som finns och se om det täcker dina behov.

Om du vill ha mer visuella och ”flashiga” analysverktyg finns t ex Omniture – SiteCatalyst, men de kräver dels företagsinformation när du vill titta på ett faktablad, dels  kostar de rätt ordentligt.

Gratis är gott!

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s