Media · Sociala medier · Sociala nätverk

Ensamt webb 2.0-exempel, eller finns det fler?

Jag läste precis en intressant artikel på IDG: Webben 2.0 framtiden på Tetra Pak. Äntligen ett stort företag som inte direkt är känt för att ligga i framkant kommunikations- och marknadsföringsmässigt som ger sig i kast med sociala medier.

Här är de punkter i artikeln som jag tycker var extra intressanta:

Vi måste hitta verktyg som är bättre och mer effektiva än dagens e-post för den här typen av kommunikation. Det är i stor utsträckning vad jag tycker webben 2.0 handlar om. Bloggar är, rätt använt, en hörnsten i det här arbetet, säger Lennart Hagberg och berättar att de håller på och tar fram regler för blogghanteringen.

På den Youtubeliknande videoplattformen laddar Tetra Paks medarbetare sedan ett år tillbaka själva upp videofiler, allt från de senaste reklamfilmerna för olika marknader i världen till interna utbildningsfilmer och chefers genomgång av kvartalsrapporter och annat.

Tetra Pak Wiki innehåller i dag över 1 700 artiklar. Allt har växt fram organiskt till att omfatta en relativt god volym i dag. Vi har inte gjort något från centralt håll. Och det är bra information som medarbetarna har nytta av.

Tre i mina ögon mycket bra exempel på hur man kan använda web 2.0 på större företag. Om du själv vill komma igång är denna artikel från IDG en bra början. Den tredje punkten i listan – stöd från ledningen – är i mina ögon en förutsättning för att lyckas.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s