Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring · Media · Webbstrategi

Hot eller möjlighet?

Det har stått en del i media angående användandet av Facebook, Twitter, LinkedIn mm på arbetsplatsen. Både DN och Dagens Media har tagit upp frågan. En del av oron kan jag förstå – den att produktiviteten sjunker. Den andra frågan, att företagshemligheter kan komma ut, känns lite gammalmodig. Företagshemligheter kan likväl spridas via mail eller telefon, eller via traditionella brev. Det känns snarare som att cheferna inte känner till och är osäkra kring de sociala medierna.

Varför inte vända användandet av sociala media till något positivt? Precis som att anställda kan/ska/bör (välj själv vilket du föredrar) agera ambassadörer för sitt företag i kontakter med kunder och potentiella kunder IRL, kan de väl göra samma sak online?

Ledarna säger i DNs artikel att  företagen bör ha en strategi kring hur de anställda får använda sociala media på arbetsplatsen, vilket jag tycker är bra. Det bör finnas tydliga regler kring detta. Glöm dock inte bort möjligheten att i strategin även påvisa möjligheten att agera ambassadör genom hur man beskriver sin arbetsgivare på t ex LinkedIn. Varför inte utse någon som speciell ”huvudambassadör” och som ansvarar för hur företaget presenteras? Det ger ett mer positivt intryck än att bara komma med förbud.

Slutsats – möjlighet.

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s