Blogga · Digital marknadsföring · Internetmarknadsföring

Syns du?

Jag vet inte om du gör det, men själv roar jag mig med att Googla mig själv då och då för att så att säga ”kolla läget”. Inte för att det brukar vara några stora förändringar. En förstaplacering och en placering på nummer 3-7 brukar vara resultatet. Idag såg det ut på detta sätt:

090922_PerVikstrom_Google
”per vikström”, Google, 20090922

Aftonbladet och LinkedIn är alltså jag. Uppsatsen är jag oskyldig till.

Hur ser det ut om du söker på ditt namn? Eller ditt företags namn? Eller någon av era produktnamn?

Nu under morgonen hittade jag en diskusson kring SEO (sökmotoroptimering) kontra innehåll på LinkedIn. En av teserna som fördes fram var att man inte behöver bry sig om SEO om man har en väl uppdaterad webbplats med bra innehåll. En annan tes var att SEO och innehåll inte ska ses som två motpoler utan att de går hand i hand.

Utan att vidare i antingen-eller-resonemanget kan jag ju säga jag alltid förespråket att det gäller att ”skriva om det man skriver om”. Dvs, om du ska beskriva en cykelpump, använd då ordet ”cykelpump”. Försök inte skriva om det till ”luftpåfyllning för cykel”, eller nåt annat dumt.

Bara för att gå till mig själv: Om jag söker efter en speciell produkt (ett speciellt ord) är mina ögon och min hjärna inställda på att hitta just den produkten. Om jag inte ser den efter ett par sekunders avskanning av sidan går jag vidare. Det är precis likadant med sökmotorerna. Gör det lätt för både sökmotorer och oss besökare att förstå vad det är du säljer – använda ”rätt” betydelse på det du vill att vi ska hitta.

Tänkte inte gå djupare in på ämnet utan hänvisar med glädje till en fd kollega på GetupdatedDaniel Norin – och hans lathund kring SEO. Du kan även hitta nyttig information i Simon Sundéns SEO-Guide. Det finns förutom dessa två en mängd bloggare och konsulter som har gratis tips och råd kring vad du ska göra för att synas. En del kan du göra själv, en del behöver du hjälp med. Börja med det som är lättast (och gratis).

Vi ses!

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s