Jobb · Web management

Ensam är stark?

När jag läste web management på Berghs School of Communication 2005 var det vanligt att arbetet med webben sköttes av en eller ett fåtal individer. De var antingen webmasters med IT-bakgrund, eller webbredaktörer eller webbansvariga med kommunikationsbakgrund. Jag var vid den tiden Internet Manager på DeLaval (typ webbansvarig) och skötte allt från innehållsuppdateringar till projektledning av nya utvecklingsprojekt. Trots ”manager”-titlar var det oftast en person som ensam ansvarade för en (eller flera) webbplatser. Huvudansvaret kunde ligga under en rätt ointresserad IT- eller kommunikations-/marknadschef, om man hade otur.

Idag har det skett en hel del förändringar. På ett forum som LinkedIn hittar man idag titlar som Online Media Manager, Web Analyst, Business Developer Internet mm. Utan att dra några djupare slutsater tror jag att vad som nu (äntligen) hänt är att ansvaret flyttat uppåt i organisationen och att företagen äntligen insett att webben är mer än att bara publicera text på en webbplats och hoppas att folk ska hitta dit. Webben har tagit steget från att vara en ren kommunikationskanal (online-broschyr) till att vara en försäljningskanal.

För mig som jobbsökare är det (tyvärr) fortfarande många tjänster som webbredaktör där ute. Det finns fortfarande många företag och organisationer som inte insett styrkan i att använda webben affärmässigt. Rent personligen föredrar jag självklart att jobba i en grupp med andra webbkunniga, till skillnad från att sitta ensam i ett hörn på kommunikationsavdelningen.

Däremot – om ett företag vill ha min hjälp att ta steget och utveckla sin webbsatsning till att bli mer affärsmässig – här är jag!

En reaktion till “Ensam är stark?

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s