Sociala medier · Sociala nätverk · Webbkommunikation

Törs du vara först?

Ofta handlar saker och ting i livet om att vara först. Först med att köpa ny/större/mindre/snabbare/snyggare. Det är samma sak med webbmediet. Vilket företag är först med att våga satsa fullt ut på bloggar, wikis, forum, twitter och allt vad det nu kan vara.

Jag behandlade detta lite i mitt förra inlägg – satsningen på alla ”måsten” inom sociala medier. Kanske ska påpeka att jag faktiskt inte har nåt emot att företag använder sociala medier i sin webbkommunikation, det är processen fram till lansering av desamma som jag opponerar mig något mot. Tänk först, handla sen.

Men, nu handlade det om att vara först. Om du nu har lyckats sätta upp mål och syfte, byggt upp en organisation av medarbetare som ska sköta det du nu ska börja använda och dessutom har en plan B om krisen knackar på dörren, i enlighet med mina tips i förra inläggetvad väntar du på? Om någon annan hinner före med sin satsning kommer du ju på efterkälken. Om dina konkurrenter redan är där – tveka inte. Så länge du gör ett bra jobb och ser till att uppdatera bloggen, ha koll på diskussionsforumet och följer eventuella engagemang – kör!

Våga vara först!

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s