Jobb

Jobben – var finns de?

Sen i maj tillhör jag tyvärr den skara individer som med ett finare ord kallas arbetssökande. Min senaste arbetsgivare (Getupdated) hade en del finansiella problem och på grund av det var vi tio som fick gå. Mina fd kollegor som jobbade som systemutvecklare (.Net och EPiServer) fick snabbt nya jobb, medan det är betydligt svårare för oss projektledare. Med tanke på alla skriverier som varit kring min gamla arbetsgivare på realtid.se, e24.se m fl är jag rätt glad att jag inte är kvar, samtidigt som jag tycker synd om mina gamla kollegor.

Så – var finns jobben? I media växer bilden av att vi är på väg mot bättre tider, men när kommer det att märkas av bland arbetsgivarna? Vem vågar anställa först?

Jag har sett till att ha en väl uppdaterad profil på Monster och LinkedIn, vilket resulterat i ett par mail och telefonsamtal från rekryterare som jag sedan träffat. Tyvärr har det inte lett någon vart. Än. Hoppet sägs ju vara det sista som överger människan, så jag kämpar på. Denna blogg är en del i planen för hösten. Den och att fortsätta prata med kontakter, kolla annonser, söka rätt på intressant företag jag vill jobba på och sen ta kontakt….

Om du har tips om jobb, anställer, eller bara vill komma med glada tillrop – hör gärna av dig. Tack på förhand!

Kommentera gärna, tack!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s